lauantai 8. elokuuta 2015

DHL ja tullivakuuspalkkio

Miltei jokaiselle iHerbista tuotteita tilaavalle tuttu DHL on ottanut Suomessa käyttöönsä tullivakuuden veloittamisen käteisasiakkailtaan. Tullivakuus koskettaa hyvin useita, joten tässä blogitekstissä avaan hiukan mistä tässä asiassa on kyse ja kuinka tullivakuuden pystyy välttämään.

DHL veloittaa tullivakuuden niistä iHerb paketeista, jotka tilataan DHL Express –international -rahdilla. Tullivakuuspalkkio ei koske edullisempaa International Airmail toimitustapaa. Jos et ilmoita DHL:lle, että haluat tullata tilaamasi paketin itse, etenee asia seuraavasti: Välittämättä siitä ylittyykö tullin kantoraja, DHL hoitaa tullauksen itsenäisesti ja veloittaa 18 euron suuruisen tullivakuuden. DHL:n suorittamasta paketin tullaamisesta perittävän tullivakuuspalkkion suuruus on 5% verojen arvosta tai vähintään 15 euroa + ALV 24% per lähetys, eli yhteensä 18,60 euroa sisältäen arvonlisäveron.

Ohje tullivakuuspalkkion välttämiseksi

Jos tilaat iHerbistä tuotteita haluten käyttää DHL Express –international toimitustapaa ja haluat välttyä tullivakuuspalkkion maksamiselta, on sinun tehtävä tulliselvitys itse Tullin Nettituonti -palvelussa

1. DHL lähettää sinulle tekstiviestin, jossa pyydetään henkilötunnusta. Vastaa tähän viestiin vapaamuotoisesti, että haluat tullata lähetyksesi itse. Muista kirjoittaa samaan viestiin myös oma sähköpostiosoitteesi.

Voit olla yhteydessä DHL:ään myös puhelimitse numeroon 020  533 8023 tai sähköpostitse osoitteeseen fiennakko@dhl.com ja selvittää tilauksesi tullaukseen liittyvät asiat sitä kautta. Jos asiassa on epäselvyyksiä, niin kannattaa ottaa yhteyttä suoraan DHL:n asiakaspalveluun.

2. Kun tilauksesi on saapunut Helsinki-Vantaan lentopostiin, saat DHL:ltä sähköpostiviestin, jossa kerrotaan saapuvan lähetyksen tulotiedot. 

Kirjaudu Tullin Nettituontipalveluun ja syötä DHL:ltä saamasi tiedot palveluun. Virka-aikana tehdystä tullauksesta tulee usein noin tunnin kuluessa päätös.

Tarkemmat ohjeet nettitullauksen tekemiseen löydät täältä.

3. Kun olet saanut tullauspäätöksen, lähetä Tullin luovutuspäätös DHL:lle sähköpostitse osoitteeseen fiennakko@dhl.com. Muista laittaa otsikkoon rahtikirjanumero. Luovutuspäätöksen vastaanotettuaan DHL vapauttaaa lähetyksen toimitukseen. Useimmiten paketti toimitetaan eteenpäin saman päivän aikana.

4. Lähetys saapuu kuriirin toimittamana kotiovelle.

Jos DHL:n käytännöt muuttuvat tämän asian tiimoilta, niin pyrin päivittämään uusimmat tiedot blogiin mahdollisimman nopeasti. Jos en ole asiaan ehtinyt reagoimaan, niin voit lähestyä minua asian tiimoilta kommenttikentässä tai sähköpostitse osoitteeseen iherbtilaajat(at)gmail.com.

7 kommenttia:

  1. Koska muutkin löytää tänne Googlella, niin tiedoksi että DHL ei enää jatkossa suosi itsetullausta:

    Tiedote
    1.5.2016 alkaen DHL Express (Finland) Oy muuttaa käteisasiakkaiden tullaukseen liittyviä palvelumaksujaan.
    DHL Express (Finland) Oy alkaa periä palvelumaksua luovutuksesta (itse tehdystä tullauksesta), ja samalla tullivakuuspalkkio muuttuu. Palvelumaksuja peritään Euroopan yhteisön ulkopuolisista lähetyksistä, joiden veronkanto on yli 5 euroa. Luovutus-palvelumaksua peritään lähetyksistä, joissa DHL toimittaa tavaran tullausta varten tarvittavat tiedot sekä dokumentit asiakkaalle, joka hoitaa itse tullauksen. Luovutuksen palvelumaksu on 49,60 € lähetys (sis. ALV 24 %). DHL Expressin tullaamien lähetysten tullivakuuspalkkio, eli tullien ja verojen ennakkomaksu asiakkaan puolesta, on 1.5.2016 alkaen vähintään 24,80€ (sis. ALV 24%) tai 5 % tullien ja verojen arvosta (+ALV 24 %).

    VastaaPoista
  2. En nyt oikein käsittänyt että mitkä kaikki alkavat maksaa kun haluaa itse tehdä DHL express paketin tullauksen, ennen tiedot sai ilmaiseksi kun ilmoitti DHL:lle että tekee sen itse nettituonti palvelussa. Nytkö tuo pelkkien paketin tietojen luovutus asiakkaalle maksaa 49,60e?! Entisen 0euro sijaan?

    VastaaPoista
  3. Näin on, aika kamalaa.. Toissapäivänä sain tuon tutun tekstarin dhl:tä, ja aioin vain pyytää tulotietoja kuten aina ennenkin (arex-numero yms.). Minulle vastattiin, että tulotiedot maksavat e 40. Valitsin sitten, että DHL tullaa tilaukseni puolestani. Olin tilannut iherb: stä 89 eurolla tavaraa ja jouduin nyt maksamaan 37,60 DHL:lle pankkisiirtona. Lisäkuluja entiseen "itsetullaukseen" verrattuna tulin näin about 14 euroa. Ikävää, menee aika tyyriiksi tuo tilaaminen tätä nykyä. Olen niin suivaantunut, että mietin, että pitäisikö tästä olla kuluttajavirastoon yhteydessä.. 0 e > 40 e on iso maksu, tuolla summalla saa lakifirmoista dokumentteja, eli minusta ihan naurettava hinta tulotiedoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puskista tuli tuo minullekin. Mukisematta maksoin, mutta kiristykseltä tuo kuulostaa.

      Poista
    2. Kopioin tähän ajantasaisen kirjoituksen ...

      Tärkeä uudistus iHerbissä elokuussa 2016:

      International Airmail -toimitustapa on muuttunut. Edullisin postitus on 1.8.2016 alkaen GlobalMail by DHL.

      Mikäli tilaat raskaita tuotteita, niin kannattaa tilata lähelle 90 € (100 $usd) euron arvosta, jolloin saat erittäin edullisen toimituksen (1.8 kg asti). Silloin maksat tuotteiden edellyttämän arvolisäveron tullille (Alla tullausohjeet).

      Kevyet ja pienet paketit ovat edelleen todella edullisia GlobalMail palvelulla. Jos tilaat pieniä tuotteita, niin pidä tilaus alle 35.70 euron, jolloin et maksa tullille alv:tä (kosmetiikka alle 22 €). Näin postitus maksaa n. 4 €

      Poista
  4. Mahtaisiko nuo tulotiedot saada lähettäjän kautta halvemmalla?

    VastaaPoista
  5. Ei dhl tullaus noin paljoa maksa. Jos alv menee yli 5 euron (tullille) niin syö veloittaa kympin itsetullauksesta.

    VastaaPoista